Hoe zijn de zones van het openbaar vervoer in Parijs ingedeeld?

In Parijs heb je verschillende zones voor het openbaar vervoer. Zones 1 t/m 5 om precies te zijn, maar tot hoever lopen deze zones. Hoe zijn ze ingedeeld over Parijs???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn inderdaad 5 zones in Parijs en de omringende gebieden. Ze zijn circulair ingedeeld waarbij zones 1 en 2 het centrum van Parijs beslaan en de andere zones de gebieden daarbuiten. Hoe meer zones je reist, hoe duurder. Op de afbeelding kun je zien hoe het ingedeeld is. Toegevoegd na 1 minuut: Ik krijg de afbeelding er niet bij maar in de bron staat een link waar je de kaart ook zelf op kunt zoeken.

Bijna alle metrostations liggen in de binnenste zone. Ik dacht dat een kaartje voor alleen de binnenste zone maar één euro kost, ongeacht van waar tot waar je reist, mits je binnen de zone blijft. Ik meen me te herinneren dat ik met hetzelfde kaartje ook naar La Défense kon reizen, wat in zone 2 ligt. Als je buiten het centrum wilt reizen, bijvoorbeeld naar Disneyland Parijs, dan moet je met de RER, want Disney ligt in zone 5. In principe zal je een hoop wel binnen de binnenste zone alleen kunnen reizen. Bijgevoegd is de metrokaart van Parijs.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100