Is het mogelijk om met je persoonlijke OV-chipkaart (waarop studentenreisproduct staat = week abonnement) in het weekend te reizen?

Door er geld op te zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is mogelijk. Je krijgt dan de gewone 40% korting die geldt met een studenten-ov in het weekend.

Dit is zeer zeker mogelijk, echter dien je de kaart wel op te laden. Dit kun je bij elk treinstation doen, bij de gele apparaten. Toegevoegd na 3 minuten: Daarbij komt wel kijken dat je voor het reizen met de trein een minimum bedrag van 10 euro vereist.

Bronnen:
http://www.ov-chipkaart.nl/pdf/24795/folde...

Ja dat is mogelijk. Je moet er wel saldo opzetten. Bij de trein is dat €10,- minimaal en bij de bus minimaal €4,- Let er wel op dat je bij NS reizen op saldo activeert.

Voor de volledigheid. Ik zie goede antwoorden, maar nergens het complete antwoord. Ga naar de site van de ns (zie link bij bron) om te zien hoe je jou kaart kunt activeren voor reizen op saldo met NS. Vervolgens moet je in de albert heijn of bij zo'n laadautomaat op het station minimaal 10 euro op je kaart zetten. Hierna kun je door inchecken reizen met je OV-kaart, ook in het weekend. Standaard alleen 2e klasse. De korting van 40% gaat ook automatisch goed. Toegevoegd na 38 seconden: jou kaart = jouw kaart. Gênante spelfout

Bronnen:
http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart/opl...

En toegevoegd op het antwoord van bierkaai: ik weet niet waar je woont en de starttarieven van NS zijn € 10,00 en de bus € 4,00. Maar als je met een andere vervoerder gebruik maakt van de trein ( Syntus, Veolia, Arriva) dan is het starttarief € 15,00.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100