waarom zit iedereen in de trein apart ?

bijv. je hebt 2 zitplaatsen maar er is altijd 1 bezet.
en dan staan er ook 10 man terwijl er 20 zitplaatsen ( naast iemand) vrij zijn.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is cultuurgebonden en persoonsgebonden, wij zoeken in het openbaar een zo groot mogelijke privé sfeer om ons heen, een zo groot mogelijk territorium... In India is dat anders, daar hebben ze dat niet zo dat territorium vroeger, toen was het zo dat een wagon in de trein als volgt bevolkt werd... Een ging ergens zitten en de volgende erbij en dan de volgende bij die twee en zo groeide dat aan... Precies andersom dus... Heden ten dage is dat niet meer zo en lijkt het veel westerser...

Ik denk omdat mensen meestal niet naast een onbekende wilt gaan zitten... Maar soms gaat men toch zitten i.p,v van staan.!

Dit komt omdat men vreemden over het algemeen niet in een bepaalde denkbeeldige cirkel laat. Over het algemeen hebben mensen een aantal denkbeeldige cirkels om zich heen. Dat zijn deze: alles buiten 1 mtr. Vreemden en mensen die je niet mag. Tussen een halve en 1 mtr. Vrienden en bekenden. Tussen jezelf en een halve meter. Geliefden, familie en mensen die je erg close zijn. In een bus en trein naast een wildvreemde zitten is dus iemand in je intiemste cirkel toelaten. Dat kan wel voor even, maar vinden we over het algemeen niet erg prettig. Dat is ook een reden dat mensen dan mekaar vaak negeren en lekker naar buiten staren enzo. Of een boekje lezen, aan hun foon priegelen etc. Omdat je je dan mentaal nog af sluit voor diegenen die je privé ruimte is binnen gedrongen.

Dat komt inderdaad omdat je niet zo snel naast een vreemde gaat zitten.. Ik blijf liever staan dan dat ik eerst moet vragen of ik daar mag zitten..de meeste zitten namelijk ook nog aan de gangkant! En dat maakt de drempel nog iets hoger.. Maar wat ik een paar weken geleden meemaakte is ook vreemd..Ik zat in een lege metro en toen kwam er iemand naast mij zitten... toen had ik echt zoiets van kun je niet lekker ergens anders gaan zitten!!

Mensen houden er niet van dat er vreemden in hun aura ruimte komen zitten als ze onzeker zijn.

ik denk dat mensen er niet van houden om naast vreemden te zitten. Ze houden er misschien er ook niet van om naast iemand te zitten omdat die mensen dat misschien gaan staren naar je.

ik vraag mij dat ook altijd af als ik in de trein zit, maar het gekke is ik zit het liefste op een vierzits plek bij het voetpad want dan heb ik veel beenruimte behalve als er 3 mensen bij komen zitten, maar ja wel gezelliger als in mijn eentje,,,,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100