Is er iets geregeld voor de treinkosten van een 16-jarige MBO scholier?

Ik moet het volgende schooljaar elke dag met de trein naar het MBO. Enkele reis 8,70! Gelukkig hoef ik het zelf niet te betalen, maar kan het niet worden vergoed ofzo? Vind het wel veel voor mijn ouders 87 euro per week. Of is er misschien iets waar mee ik goedkoper kan reizen?

Toegevoegd na 12 minuten:
Ik heb nu een OV-chipkaart.

Toegevoegd na 33 minuten:
- Ik reis altijd voor 9 uur sowieso. Nu pak ik ook wel eens de trein naar school.
- Ik reis ook niet in de middagspits.
- Ik heb weken dat ik 5 dagen in de week naar school moet. Maar ook van 3 of 2 dagen door stages die uiteraard dicht bij huis ga doen.
- Buiten school reis ik haast nooit met de trein ben ik ook niet van plan.

Toegevoegd na 34 minuten:
Ik moet van Brabant naar Zeeland.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na je 18e heb je pas recht op studie en reiskosten vergoeding, Als je 16 bent nog niet. De reiskosten komen voor je eigen rekening.Als je 16 bent ontvangen je ouders nog kinderbijslag. Je

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/belasting/3100...
http://www.studiefinancieringinfo.nl/reisk...
http://www.studiefinancieringinfo.nl/studi...

Het hangt er heel sterk vanaf: - Reis je altijd na 9 uur in de ochtend? of juist ook voor 9uur. - Reis je niet in de middag spits. Of juist wel. - Hoeveel dagen in de week moet je naar school (of ga je naar school). - Reis je buiten voor school wel eens met de trein, of ben je dat van plan (bijv in het weekend stappen in utrecht ofzo). - Wat is de controle frequentie… (alhoewel je in feite ook zonder controle gewoon zou moeten betalen). Op basis van je vraag zou ik zeggen dat je ofwel een: - een maandtrajectkaart kan kopen. - Jaartrajectkaart kan kopen. (10x de prijs van maandtraject). Dus indien je meer dan 10 maanden per jaar naar school gaat, is dat goedkoper. Aan de andere kant kan je met maandkaarten het zo spelen dat je met bijv kerst/zomer/voorjaarsvakanties geen kaart koopt en dus ook niet betaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100