Mag een conducteur hiermee dreigen?

Laatste carnaval zat ik in een stoptrein, en werd er tijdens de rit 2x aan de noodrem getrokken. Hierna klonk het, enigzins pissig; "als er nog een keer aan die noodrem wordt getrokken gaan we weer terug en zien jullie zelf maar hoe je thuis komt!"

Mag dit? Was het bluf van de conducteur (machinist)?

Toegevoegd na 36 minuten:
Zal even een toevoeginkje doen;
het kan me echt niet boeien wat jullie ervan vinden; dan zou het een chatvraag zijn, met het zeer terechte gevolg dat ik gekruisigd wordt. En dat willen we niet.
Het gaat me erom of het wettelijk mag, terugrijden waar je vandaan komt omdat er aan de noodrem wordt getrokken, of hier een regeling voor is. Nu zijn er pak em beet 6 miljone conducteurs/machinisten in NL, zit er toch wel 1 hier op GV?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een vriend van mij was wagenvoerder(machinist wordt niet meer gebruikt) en hij vertelde,dat het pure bluf was! Een trein wordt geacht van A naar B te rijden en niet onderweg terug te rijden. Dat kan catastrofale gevolgen hebben voor het andere treinverkeer! Ik zou toch proberen mijn vragen iets vriendelijker in te kleden,anders kun je je hier op GV gehaat maken! Het leest leuker als je dat doet en roept minder irritatie op.

Nou, het lijkt me wel dat dit mag en ik geef hem nog gelijk ook!

Bluf... Het is in feite uitlokking... Je wil niet weten hoe vaak dat zogenaamde zinloze geweld gewoon door zo´n hork uitgelokt wordt en dan maar dubbel straffen uitdelen ook nog... MEESTAL WORDT ZINLOOS GEWELD UITGELOKT door zo´n openbare hulpverlener, anders gaat iemand echt niet door het lint...

Het mag niet, maar ik weet niet of het bluf was... Ik kan mij niet voorstellen dat een hele trein stopt als er 1 malloot steeds aan de noodrem hangt. Die gast moet gewoon op het eerste station door de medereizigers uit de trein worden gegooid. Je kan toch ook niet alle fans in een stadion een stadionverbod geven als er 1 idioot tussenzit met vuurwerk??

Ik vermoed dat de conducteur hier niet precies weet wie de daders zijn geweest ? Maar ook al mag hij zijn bluf niet uitvoeren te kostte van de andere passagiers. Het maakt wel iedereen verantwoordelijk voor het aan komen op de bestemming. Er hangt dus een conseqeuntie aan die wellicht mensen zullen bewegen hun mond open te doen. De "dader(s) hebben dat ook in de gaten Ik vermoed dat dat de reden is dat het daarna niet meer is gebeurd. maar de trein zal altijd doorrijden. hij bluft maar het werkt.

Dat mag hij zeker, al hangt het erg van de drukte op het spoor af of hij dat dreigement kan uitvoeren. Maar als de veiligheid in het geding komt hoeft een trein niet verder te rijden.

Dit mag een machinist besluiten om te doen... Vergeet niet dat het trekken aan de noodrem een negatieve G-kracht op het lichaam heeft. En dit geeft een heel vervelend gevoel. Daarbij blokkeert de noodrem alle wielen van de trein in 1 keer. En mede door het gewicht van de trein zullen deze extra onderhevig zijn aan slijtage bij een noodstop... Toegevoegd na 4 minuten: Dit overigens om dezelfde reden als een Piloot mag weigeren om te vliegen, en een Kapitein mag weigeren uit te varen als er gevaar dreigd...

Tuurlijk mag hij hiermee dreigen! Hij zal alleen praktisch gezien niet terugkunnen waar hij vandaan kwam, want dan ben ik bang dat het met de dienstregeling het een en ander in de soep loopt! Als er al geen ernstige ongelukken gebeuren.

De toon is misschien niet de juiste. Maar de boodschap wel. Het is gevaarlijk om zo verder te gaan. Dus als niet verder gegaan kan worden moet men stoppen of terug.

Ik denk niet dat zij dit echt kunnen doen. Treinen moeten op tijd rijden; er zijn zoveel mensen die ergens op een bepaalde tijd moeten zijn, zowel in de trein, maar ook de mensen die op de stations zullen wachten. Die zullen het echt niet in dank afnemen als een trein door deze reden gewoonweg niet meer komt, en dan zou het honderden klachten regenen bij de NS. Ik denk dat het enkel een kinderachtig maar effectief dreigement was.

Het mag, maar word erg lastig, omdat een trein niet terug kan over het zelfde stuk spoort. Dus moet je eerst verder om te draaien. Als het gebeurd heb je wel recht op je geld terug.

Hij zou dat werkelijk echt niet doen, maar probeert gewoon uit of de mensen naar hem zouden luisteren.

slim: gewoon trein stoppen en terug rijden. lijkt me onmogelijk he, dan rijdt je tegen een trein later op, xD

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100