Wat staat er voor info op een stempel van een buskaart?

wat staat er voor info op een stempel van een buskaart, afgezien van datum en tijdstip?

Weet jij het antwoord?

/2500

* Datum * Dag (afgekort) * Tijdstip (afgerond op kwartieren) van instappen * zonenummer Toegevoegd na 3 minuten: Ik denk dat het nummer van de stempel(automaat) helemaal links staat (gekanteld).

in ieder geval staat het zone nummer erop en staat iets van een tijdsaanduiding op.

Ik heb het in de trein wel eens aan een conducteur gevraagd en daar betekenden de getallen het treinnummer en het traject. Wellicht is dat bij de bus precies eender. Dan is 5700 het zonenummer en het andere nummer het nummer van het voertuig? Toegevoegd na 15 minuten: datum en tijd had je zelf al genoemd. Ertussen staat nog de dag waarop je reist...

De verticale cijfers links zijn het stempelautomaat óf het chauffeursnummer,dan volgt het zónenummer bijv. 5700 is Amsterdam, dan het weeknummer, dan de dag en dan de instaptijd.

Eerste 4 cijfers; zonenummer. dan nog 2 cijfers voor het weeknummer. dan verticaal; de dag. dan nog daarnaast de tijd:)

Bronnen:
myself

Even een aanvulling op de tijd: Dat is niet je instaptijd. De chauffeur stempelt altijd 15 minuten vooruit. Dus om 13,00 zet hij hem op 13,15 om 13,15 op 13,30 etc etc Dit is bewust om discussie over tijd te voorkomen. Immers als jij het 13,01 hebt en hij 12,59 scheelt dat jou een stuk retourtijd. En idd dwars staat het nummer wat verwijst naar de chauffeur of automaat.

van links naar rechts:chauffeursstempelnummer,zonenummer,weeknummer,welke dag het is,instaptijd. een kleine opmerking:instaptijd hoort altijd in kwartieren naar boven te worden afgerond in het voordeel van de passagier.een handstempeltijd is in breuken en automaat in decimalen.bovendien hoort stempelinkt van rood naar donkerpaars/blauw te verkleuren(moet je een keertje opletten) zo niet is je kaartje vals.automaat stempel is altijd zwart

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100