Wat is een intercity? Lees beschrijving.

Ik d8 altijd dat dat treinen waren die langs alle tussenstations rijden maar blijkbaar niet. Wat dan wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

My friend Wiki sad: Een Intercity (Nederland) of InterCity (IC-trein) (België) is een reizigerstrein die een snelle verbinding vormt tussen verschillende steden en in principe slechts op de grote, belangrijke stations stopt. De IC is daarom zeer geschikt voor het reizen over langere afstanden. Toegevoegd na 1 minuut: Grijns; sad = said

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Intercity

Een Intercity (Nederland) of InterCity (IC-trein) (België) is een reizigerstrein die een snelle verbinding vormt tussen verschillende steden en in principe slechts op de grote, belangrijke stations stopt. Met ingang van de NS-dienstregeling 2007-2009 is het onderscheid tussen sneltreinen en Intercity's op veel trajecten verdwenen. Meer Intercity's stoppen ook op kleinere stations, het gaat dan om diensten die voorheen snel- of stoptreindiensten waren, zoals bijvoorbeeld de Intercity's Utrecht - Almere Centrum en Utrecht-Leiden. Uiteindelijk zal in Nederland een twee-treinensysteem overblijven, namelijk de sprinters, die overal stoppen, en de Intercity's, die niet overal stoppen. Daarnaast gelden de hogesnelheidstreinen als aanvulling op het twee-treinensysteem.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Intercity

Nee, intercity's zijn juiist treinen die op weinig stations stoppen, vrijwel alleen op de grote stations. Het woord zegt het ook al, inter (tussen) city (stad). Ofwel de intercity stopt niet in elk dorpje. Treinen die op alle tussenstations stoppen heten stoptreinen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100