Als iedereen zijn licht aan heeft, waar moet je dan rekening mee houden?

A - Dat het kan gaan regenen.
B - Dat het donkerder is dan normaal.
C - Dat het mistig kan gaan worden.

Toegevoegd na 3 minuten:
Dit is een (oefen)examenvraag voor bromfietstheorie, er is geen andere keuze dan hierboven!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als tegenliggers uit een regenbui komen hebben ze allemaal hun licht ontstoken. De kans dat jij die bui binnenrijdt is dus groot. Daarom antwoord A.

D- Dat mensen goed gezien willen worden. E- All of the above.

d met al bovenstaande en meer. / Er is een zonsverduistering / U rijdt in een tunnel

Of D - niets. Maar in de regel, als iedereen zijn verlichting aanheeft (ik neem even aan dat je auto's e.d. bedoelt), zal er wel te weinig goed zicht zijn. Dat kan door mist of neerslag komen, maar ook simpelweg omdat het ergens te donker is (bijvoorbeeld een weg met links en rechts bos vlak langs de weg). Toegevoegd na 5 uur: Na de uitbreiding van de vraag zie ik B als enige optie.

D. Ik heb mijn lampen standaard aan. O dat ik dat persoonlijk veiliger vind. E. Omdat mij aangeleerd is altijd met lichten aan te rijden F. Al het vorige.

Dat jij niet moet vergeten het ook aan te doen!

Dan moet je er rekening mee houden dat je aan het spookrijden bent en het tegemoetkomende verkeer je probeert te waarschuwen d.m.v. lichtsignalen.

C, dat het mistig kan gaan worden. Want mist kan plaatselijk zijn, en alle verkeersdeelnemers die uit de mist komen hebben nog steeds hun licht aan. Maar jij rijdt er naar toe, dus daar moet je rekening mee houden.

B. De lichten zijn al aan. Bij slecht zicht en donkerte doet men de lichten aan. Dat ze al aan zijn, betekent dat de situatie er al is. Om die reden zijn A en C sowieso geen goede antwoorden, daar staat immers "dat het kan gaan". Dat betekent dat het nog niet regent en nog niet mistig is. Kortom, de reden dat iedereen zijn lichten aan heeft betekent dat het donkerder is dan normaal.

B, mensen zijn over het algemeen niet helderziend. Dus A en C lijken me niet juist. B is de enige in het NU.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100