Kun je een fietscomputer ook instaleren op een motor?

Mijn snelheidsmeter van de motor heeft vanmorgen de geest gegeven. Bij Action zie ik nu een fietscomputer voor € 2,95. Zou het gaan werken om tijdelijk een fietscomputer te gebruiken? De laatste tijd namelijk al erg veel kosten gehad aan de motor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, ik heb het wel eens gedaan op een Honda cbr100f. Let wel op dat de meeste fietsklokjes maar tot 100km/u gaan. Ik had er eentje gevonden die tot 200km/u ging. Een sterke magneet met tyraps aan een onderdeel van de remschijf (dicht bij de as) zodanig dat hij vrijloopt van de remklauwen en minder last heeft van centr.kracht. Zo kun je op een oudere motor toch gemiddelde, piek enz meten. Toegevoegd na 5 minuten: Voorbeeld van fietscomputer op een Bmw k

Bronnen:
http://www.bmwk.nl/webPaginas/handigetips/...

Ja hoor. De omtrek van je banden iets anders instellen en dan kun je aan de slag!

even navragen tot hoe hoog de snelheid kan of even uitproberen zo duur zijn ze niet

Monteren zal wel lukken, maar het is de vraag of de fietscomputer de veel hogere snelheid van een motor aan kan Hoewel bij afdalingen in Limburg heb ik wel snelheden van tegen de 100 km per uur bereikt en dat gaf ie keurig aan.

Als het apparaatje de snelheid op zich aan kan (staat vast in de handleiding) dan is het nog maar de vraag of monteren lukt... Meestal heb je bij een fietscomputer van die magneetjes aan je spaken zitten, en de meeste motorwielen hebben geen dunne spaken (de mijne -NTV 650 origineel- hebben bijvoorbeeld eerder een soort "schoepen") en ik zou niet weten hoe je dan die magneetjes vastmaakt zodanig dat ze vlak langs het sensortje gaan, want als daar een paar millimeter te veel tussen zit wordt 't niet geregistreerd. Wat voor motor heb je? Misschien kun je voor weinig een nieuwe snelheidsmeter fiksen via de sloop of een of andere Chinese onderdelenhandelaar of zo?

Ben bang dat het niet gaat lukken. Behalve de snelheid zullen de spaken te ver van de vork zitten om een goede impuls te krijgen. Je magneetgever blijft te ver van de opnemer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100