advies snelheden aanhouden bij je motorexamen?? of toch harder bij de s bochten en afritten van snelweg??

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben geen specialist, maar ik vermoed dat geen enkele examinator het overtreden van verkeersregels zal (mogen) toestaan. Dus als je al te hard wilt rijden, dan zou ik daar erg mee oppassen en tot het absolute minimum beperken. Toegevoegd na 1 minuut: Herstel; je hebt het over ADVIESsnelheden. Daarvoor geldt dat het adviezen zijn. Ik verwacht niet dat een overschrijding tot grote problemen zal leiden.

Laat het afhangen van de (verkeers)omstandigheden en de condities van de weg, weer, omgeving e.d. Over het algemeen zal de adviessnelheid -daar waar deze borden geplaatst zijn- 20 km. lager liggen dan de snelheid die verder gebruikelijk is. Als je veilig rijdt én de omstandigheden het toelaten zal een hogere snelheid van 10 á 20 km. niet tot een negatief oordeel leiden.

Als je een motorfreak als examinator hebt, dan kun je flink gas geven. Die mensen begrijpen dat wel :-(

Bij examens wordt verwacht dat je lekker vlot en over het algemeen iets te hard rijdt. Mits dit de veiligheid niet in het geding brengt. Een adviessnelheid is er om de veiligheid te verhogen. Je mag deze aanhouden maar ik denk dat ze het helemaal niet erg vinden als je zo'n 5 km harder gaat. Let op..... mits de veiligheid dit toe laat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100