Is een motor die stil staat schorsen voldoende?

Mijn man is overleden, nu heb ik de motor waar wij op reden [ik achterop] laten schorsen, is dit voldoende? Of moet ik nog verdere stappen ondernemen? Iemand zei me onderlaatst dat hij ook verzekerd moet zijn, maar er word al sinds de dood van mijn man niet meer op gereden...Kan iemand mij hierin adviseren?

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe hoeft de motor niet verzekerd te zijn als het kenteken geschorst is. Hij mag dan niet op de openbare weg rijden. However als hij gestolen wordt valt hij niet onder de inboedel verzekering.

vanaf het moment dat het kenteken geschorst is vervalt ook de verzekeringsplicht. hou er wel rekening mee dat de schoring voor 1 jaar geldt. na dit jaar moet u opnieuw schorsen ander wordt het kenteken weer actief en ook de verzekeringsplicht.

schorsen en stallen buiten de openbare weg zou voldoende moeten zijn. Als de motor nog op naam van je man staat zal de RDW op enig moment een brief sturen dat dit niet is toegestaan omdat je man is overleden. Dit kan je voorkomen door de motor te gaan overschrijven, maar dat zou je weer 50 euro moeten betalen voor een nwe schorsing. Ik zou in het laatste geval de brief afwachten, gelet op de extra kosten die je nu zou moeten maken.

Ja hij moet verzekerd zijn. Of je moet hem niet meer willen gebruiken dan kun je hem alleen nog maar als een zogenaamd meubelstuk bewaren. Je moet dan zelfs de kenteken plaat opsturen. Toegevoegd na 1 minuut: Als je hem niet schorsen wilt na de schorstijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100