mag een politie agent in zijn eentje een geldige snelheidsmeting maken?

Ik heb donderdag in dronten te hard gereden 67 op geijkte teller (94 met correctie) alleen het was een politie agent in een grijze volvo , maar hij was in zijn eentje, mag hij dan met een geijkte teller en dan achter mij aan rijdend en op het verkeerd lettend wel een boete geven, want dat lijkt me heel apart, want hij kan nooit op zoveel dingen tegelijk letten

mvg tim

Toegevoegd na 16 minuten:
64 met correctie (typte te snel)

Toegevoegd na 34 minuten:
ook op het boetebonnetje heeft de 1ste verbalisant niet op de achterkant naam datum en handtekening gezet en bij 2de verbalisant staat ook niks !?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je bezwaar aan maakt heb jij gelijk en zal je de geld weer terug zien verscheinen. Blijkbaar was het een politie in opleiding want hun moeten wel weten dat dit niet kan.

Helaas voor jou, dat mag een politieagent wel. Een agent is beëdigd. Hij/zij mag in zijn eentje constateren en metingen uitvoeren. In bezwaar gaan met dit argument zal je dus niets opleveren.

Dat de agent de kennisgeving van overtreding niet volledig heeft ingevuld doet niets af aan de overtreding. De agent had zelfs geen kennisgeving hoeven te overhandigen, de constatering is voldoende, van belang is dat dadelijk in het proses-verbaal wel de naam, rang en nummer van de opsporingsambtenaar is vermeld. Hoe de agent het heeft geconstateerd is niet van belang.

Helaas wel, mij is dit 12 jaar geleden ook overkomen, ben er zelfs voor bij de rechter geweest, maar oom agent heeft een ambseed afgelegd en daarmee telt zijn verhaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100