Kan je met een motor een trajectcontrolle "ontwijken"?

Op de A13 rij ik elke dag met mijn motor langs een trajectcontrole. Nu zie ik per rijstrook 1 lus. Daartussen zit nix. Als ik nu niet over die lus rij, detecteert het systeem mij dan niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat was ooit zo: " ARNHEM - De trajectcontrole bij het velperbroekcircuit in Arnhem kan door motoren worden omzeild, concludeert Flitsservice.nl. Door bepaalde strepen te ontwijken kan de camera de motor niet registreren. Zo kan een motorrijder harder rijden dan toegestaan, terwijl er geen bon volgt. Bij trajectcontrole wordt de snelheid van elk passerend voertuig over langere afstand gemeten. De controle werd na klachten van omwonenden ingesteld. Er wordt nog te hard gereden zeggen ze. Landelijk verkeersofficier Koos Spee is verbaasd over het nieuws. Hij kondigt maatregelen aan. " http://www.flitsservice.nl/phpBB/media/motoren-omzeilen-trajectcontrole-t28239.html Gezien het feit dat dit bericht in 2006 al gepubliceerd is vermoed ik dat er ondertussen al wel maatregelen genomen zijn.

Je kunt waarschijnlijk wel met een motor op de a13 je eigen asociale gedrag ontwijken terwijl je de trajectcontrole ook ontwijkt. Sla je twee vliegen in één klap. En misschien nog wel meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100