Mijn scooter gaat met tegenwind soms niet harder dan 70 á 80, is het verstandig om de weg op te gaan of beter op het fietspad?

Op een weg waar je 100 of 120/130 mag, bijvoorbeeld de afsluitdijk.

Toegevoegd na 10 minuten:
Voor de duidelijkheid, het is een motorscooter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het fietspad is verstandiger..

Met een scooter mag je nieteens 70 dus op de weg is sowieso al dom. Toegevoegd na 17 minuten: Motorscooter verandert alles, dan mag je wel op de snelweg maar moet je minstens 80 rijden, als je dat niet haalt moet je op het fietspad maar hou het dan wel veilig en ga niet 70 rijden op het fietspad.

Je mag helemaal geen 70 a 80 op een scooter al helemaal niet op de afsluitdijk want dat is na mijn weten een snelweg.

Op een weg waar je 120 mag ( 130 mag nrgens nog ) mag je absoluut niet komen met een scooter. Dit is namelijk een snelweg. Waar je 100 mag, mag je ook niet met de scooter komen!! Je scooter mag inderdaad niet zo hard gaan, maar ga het fetspad op, zodat je geen gevaar voor je eigen en anderen bent, want zo te horen ben je niet zo goed op de hoogte van de Nederlandse verkeersregels.

Op een snelweg geldt een minimum snelheid van minimum 60 km per uur. Het mag dus wel, maar of het veilig is een tweede. Op het fietspad mag je dus niet, ook al rijd je bv niet harder dan 20. Het blijft een motor en geen brommer. Op de snelweg is dus het beste en dan goed rechts blijven rijden.

Indien uw motorscooter niet de verplichte minimum snelheid haalt op de autosnelweg, dan is het verboden om gebruik te maken van de autosnelweg. Ook het gebruik van het fietspad is verboden.

Met 70/80 mag je er zeker wel rijden, maar hou wel rekening met het achteropkomende verkeer! Het zou misschien verstandig zijn om op het fietspad te gaan, maar dat mag nou eenmaal niet met een echte scooter. Ik merk het gevaar ook vaak met mijn autootje als ik met een slakkengang de snelweg op ga, en het liefst ga ik zo snel mogelijk achter een vrachtwagen om iets mee te pikken van de slipstream!

waar hoor je te rijden? daar moet je rijden anders krijg je een boete :), bij langzamer dan 80 km peer uur adviseer ik helemaal niet de weg op te gaan waar je 120 tot 130 mag, dat is gevaarlijk en verboden

Met een motorscooter mag je nooit op het fietspad rijden. Minimumsnelheid op autowegen en autosnelwegen: Het gebruik van de autoweg is alleen toegestaan voor bestuurders van een motorvoertuig waarmee een snelheid van ten minste 50 kilometer per uur mag en kan worden gereden. Het gebruik van de autosnelweg is alleen toegestaan voor bestuurders van een motorvoertuig waarmee met een snelheid van ten minste 60 kilometer per uur mag en kan worden gereden. Op de weg rijden is dus de enige optie.

Bronnen:
www.rijksoverheid.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100