Kan iemand mij vertellen welke olie er in een Honda Dominator NX-650 moet?

Dit gaat niet om de carter olie maar om de olie die in het olie vaatje gaat tussen het stuur en de tank in.

ik kan het niet op internet vinden en in het onderhoud boekje kan ik niks vinden. ( tenminste mijn spaans is niet zo goed. )

ik hoop dat iemand mij kan helpen. Mvg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze motor wordt gesmeerd volgens het "Dry Sump"-principe, dat betekent dat de olie-voorraad niet onder in je blok zit (in het carter),maar in een apart tankje of in een deel van het frame. Engelstalige info vind je in vrij downloadbare gif-bestanden volgens link: http://www.eikholt.net/hpalt/download/Only%20Pages%20.zip Zo aan de hand van dat boekje zeg ik : 10W40 en op grond van de leeftijd van de motor: mineraal, niet synthetisch, dan kan ie namelijk gaan lekken/zweten.

Het is mij niet duidelijk wat dat vaatje is tenzij het de olie voor het remsysteem is wat bij het stuur zit. Daarvoor heb je speciale olie nodig wat een andere samenstelling heeft dan carterolie. Bel een motorwinkel in de buurt voordat er ergens verkeerde olie in gaat. Succes.

Het is wel afhankelijk wat er in heeft gezeten. Deze fiets heeft toleranties. Een synthetische olie is derhalve niet de juiste keuze. Motul heeft ook olie voor deze wel fraaie motor, wil zeggen oudere olie types maar helemaal goed. Even doorzoeken op de site.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100