Bestaan er ook ebikes voor dikke, zware mensen?

De meeste fietsen gaan tot 120 kg, wat als je 150 weegt en meer wilt bewegen? Ik snap dat de accu sneller leeg is bij een zwaarder persoon, waar moet ik nog meer op letten? Dikkere banden en stevigere spaken beloofde Sparta 110 jaar geleden al maar ik zie het nu ergens meer terug. Wie kan en wil me op weg helpen?? Bedankt allemaal.

Toegevoegd na 9 uur:
Lieve mensen, ik bedoel natuurlijk 10 jaar geleden en niet 110.
Daarnaast wil ik even aangeven dat ik niet op medisch advies zit te wachten, ik heb mijn reden dat ik een ebike overweeg. Ik vraag dus om wat hulp op technisch aspect.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, die zijn er bijvoorbeeld de e-Victoria e-Trekking 10.7 "Fiets voor zware mensen Deze fiets beschikt over een versterkt frame tot 150 kg belastbaar en een zware batterij van 540 WH. Hierdoor is deze fiets perfect voor personen met een hoog gewicht." (er zal vast wel een marge inzitten dus met 170 kilo (rugzak/tassen) zal deze het vast ook nog wel houden. http://www.specialebikes.be/Advies/Advies/voor-wie.html Toegevoegd na 2 minuten: Ook kan een behulpzame fietsenmaker je helpen, bij een nog hoger gewicht. http://www.tweewieler.nl/fietsen/nieuws/2011/10/e-bike-voor-200-kilogram-1018513

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100