hoelang gaan gemiddeld fietsbanden als je elke dag fietst en bij normaal gebruik mee?

Was ik eens bemieuwd na eigenlijk.
Wat is globaal gezien hoelang die mee kunnen?
Misschien weet iemand dat wel?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelf heb ik mijn afstudeerstage bij Koninklijke Gazelle gelopen. Hier kreeg ik mee dat het terrein en de wijze van fietsen. (Veel slippen op een zand terrein) veel schadelijker is dan 1x per week een kwartier op en neer naar het dorp. Terrein Gebruik door gebruiker Uren gebruik per week Probeer 1-5 jaar aan te houden. Waarbij het bij 1 gaat om een nogal ''ruige bedoeling''.

Met "normaal" gebruik gaat zo'n fietsband wel een jaartje of anderhalf mee, ligt een beetje aan je band. Ga ervan uit dat hij dus rond anderhalf jaar mee zal gaan. Je moet vervangen als je geen profiel meer hebt.

Bronnen:
Eigen ervaring

het ligt er aan wat voor soort band je hebt voor mountainbike gaat vrij lang mee 1-2 jaar als je hem buiten laten staan 3 jaar binnen de schuur laat stallen en niet vaak nat wordt bij heten dagen niet nat maken dan droogt een band sneller uit. ik heb een fiets 20 jaar oud 1 keer band vervangen het ligt er ook aan of je van stoepjes afrijd en hoe je hem onderhoud of je zwaar of ligt bent enz Toegevoegd na 41 seconden: heb een kaptein het merk Toegevoegd na 1 minuut: en mijn mountainbike Bianchi uit irtaly laten inporteren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100