Wanneer is een fietspad eenrichtingsverkeer?

Voor een ongeluk moet ik zeker weten of een fietspad eenrichtingsverkeer was. Dit is alleen niet zo duidelijk. Er staat namelijk geen bord voor het fietspad (dat langs drie rijstroken ligt, die wel eenrichtingsverkeer zijn). Wél zijn er bij een kruispunt haaientanden die de tegenovergestelde richting op wijzen. Dit zou inhouden dat er twee richtingen mogelijk zijn.

Of moet ik kijken naar de breedte van het fietspad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er geen borden bij het fietspad staan is het vrij moeilijk om het direct te herkennen, echter jij geeft zelf aan dat er bij kruisingen haaientanden staan die het verkeer regelen in beide richtingen, dit houdt in dat het fietspad in beide richtingen is opengesteld. Toegevoegd na 10 minuten: Jouw bijg4voegde tekening laatb een geheel ander iets zien dan wat je schrijft. Hier gaat het niet om een fietspad maar om een fietsstrook, een fietsstrook is altijd eenrichtingsverkeer. Het bord aan de overzijde van de weg wil ook niet zeggen dat er eenrichtingsverkeer is op die weg maar dat het verkeer die van de weg gebruik willen gaan maken het slechts die zijde op mag die het bord aangeeft, dit geld ook voor fietsers daar er geen onderbord onder is geplaatst.

Regel is dat aan elke kant van de weg een fietspad ligt. Is dat niet het geval dan is er vaak een middenstreep geschilderd midden op de weg. En de borden voor het fietspad hebben een vermelding dat je tegenliggers kunt tegenkomen. Toegevoegd na 26 minuten: midden op het fietspad natuurlijk

Als er zo'n bord bij stond is het 2 richtingen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100