Hoe kan je beste een fiets op slot zetten zodat deze niet gestolen word?

Ik heb binnenkort een dure nieuwe fiets en wil voorkomen dat deze gestolen. Is extra kettingslot altijd nodig?

Toegevoegd na 2 minuten:
Er zit ook een chipbeveiliging op deze fiets zodat hij gemakkelijke op te sporen zou zijn?

Toegevoegd na 5 minuten:
Er zijn in afgelopen jaren al twee fietsen gestolen van mij, beide wel op slot.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een goed slot op de fiets zelf én een zeer goed hangslot erbij en ALTIJD aan een lantarenpaal/hek/boom/ iets solide vast maken , met de ketting door het frame en om het object! sucses!

Zeker wel! ik heb zelf al 3 fietsen laten stelen, gewoon omdat het slot niet stevig genoeg is, wanneer je zo'n ingebouwd slot alleen hebt is dit absoluut niet veilig genoeg, dieven kunnen het slot eruit breken koop ook ook niet dan zo'n extra slap slotje maar een goed degelijk en dik slot, idealiter zou je het best een kettingslot kopen met een stoffen hoes errond, dan is je fiets echt super veilig, maar dat slot is wel zwaar en lomp om mee te zeulen hopelijk helpen deze tips je wat op weg

Zo'n opsporings-chip geeft geen eigen signaal af, en is alleen maar nuttig als de fiets gevonden wordt. Het beste helpt tegen diefstal nog altijd om je fiets 'aan de wereld' vast te zetten, zodat ze hem niet achter in een busje kunnen zetten om rustig het slot onklaar te maken. En een goede verzekering afsluiten.

Bronnen:
http://www.anwb.nl/fietsen/nieuws-en-tips/...

Ik heb geen verstand van een opsporingschip maar ik kan je in ieder geval dit adviseren: Een normaal slot werkt niet erg goed tegen de beveiliging. De dief stopt met zijn busje naast je fiets en laadt hem zonder probleem in. Een kettingslot is beter, maar maak de fiets dan altijd aan een ander object vast! Dus niet door het eigen wiel. Dan kan hij net zo makkelijk opgetild en weggevoerd worden. Maak het dus vast aan een bankje ofzo! Als je hem gebruikt op het werk kan je altijd vragen of je hem op een speciale plek neer mag zetten. Ik zit nog op school en mijn vriendin had een speciale (dure) fiets nodig vanwegen een gezondheidsprobleem. Zij hoefde deze fiets ook niet in het gewone fietsenrek te zetten maar kreeg een speciale plaats bij de lerarenrekken.

Met een goed kettingslot aan iets stevigs vastmaken is het minimum. Het beste is om de fiets in zijn geheel zo lelijk mogelijk over te schilderen, daarmee verliest hij voor de meeste dieven zijn waarde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100