Hoeveel fietsen zijn er ongeveer in New York?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het aantal fietsen heb ik niet kunnen vinden. Dit is ook heel erg moeilijk om na te gaan. Van de mensen die in de stad werken gebruikt 32% de metro, 25% rijdt per auto, 14% neemt de bus, 8% reist met de trein, 8% loopt naar het werk, 6% carpoolt, 1% maakt gebruik van een taxi, 0,4% gaat met de fiets en 0,4% neemt de veerpont. Volgens het organiserende bikemonthnyc.org springen dagelijks slechts 112.000 mensen op de fiets. Da’s dus niet veel als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Nederlandse steden. Maar het aantal fietsers in New York stijgt in elk geval wel. De 112.000 fietsers zijn een stijging van tien procent ten opzichte van de afgelopen tien jaar en van vijftig procent ten opzichte van twintig jaar geleden. Dat klinkt indrukwekkend, maar het betekent dus dat het fietsgebruik in New York de afgelopen tien jaar minder hard is gestegen dan de periode daarvoor.

Een half miljoen fietsen conform de onderstaande New Yorkse website. Bike Smart Cycling is booming in New York. Commuter cycling has increased by 26% between 2008-2009 and more than doubled since 2005. The New York City Department of Health estimates that over a half million New Yorkers ride bikes. So what are you waiting for?

Hoeveel mensen er een fiets hebben maar 'm niet gebruiken is niet te achterhalen. Maar in elk geval zijn er meer dan 500.000 volwassen New Yorkers die tenminste één keer in de maand fietsen. En dan zullen er daarnaast nog vele kinderfietsjes in gebruik zijn. Van de beroepsbevolking gaat slechts 0,6% oftewel 22.686 New Yorkers elke dag op de fiets naar het werk.

Bronnen:
http://blogs.villagevoice.com/runninscared...
http://www.transalt.org/campaigns/bike/faqs

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100