Kan ik een AXA slot openen met een ijzerzaagje?

Wij hebben een dienstfiets en de sleutel van het slot is op onverklaarbare wijze 'verdwenen'. Nu vraag ik mij af... kan ik met een ijzerzaagje er een stuk uitzagen??? (uit het beweegbare gedeelte dan)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is het niet verstandiger om met die fiets even langs een erkend AXA-dealer te gaan, deze hebben een zogenaamde moedersleutel en kunnen het slot openen. Ook kan die dan meteen reservesleutels bestellen. Toegevoegd na 18 uur: Aan de hand van jou reacties. Slijp met een kleine haakse slijptol aan de linkerzijde een stukje uit de buis waar in de sluitbeugel eindigt, na het verwijderen van de ophanging is het slot dan makkelijk te verwijderen. Het doorzagen of slijpen van de sluitbeugel is een tijdrovend werkje.

Vast wel, als je de tijd hebt. Maar waarom zou je die moeite doen ? Een heleboel ouderwetse axa sloten krijg je namelijk zeer eenvoudig open met een gladgevijlde sleutel. Dit was enige jaren geleden in het nieuws, en sindsdien zijn de sloten verbeterd. Maar als je slot dus al een paar jaar oud is, krijgt een beetje fietsengapper die met extreem weinig moeite (en een bewerkte sleutel) net zo makkelijk los als jij met de jouwe.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fietsslot
http://www.security.nl/artikel/17580/1/Hoe...
http://www.youtube.com/watch?v=KP9FFUMIJF8

Met een ijzerzaagje kom je niet zo makkelijk door dat staal heen. Probeer het met een slijpschijf!

Je moet recht van boven zagen in het vlak van het slot, dan zaag je de cilinder in de lengte door. Dat staal is niet al te hard. Verder is het wel handiger om een haakse slijper te gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100