mag ik savonds met de fiets rijden met een wit achterlicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, de kleur van het achterlicht moet rood zijn. Verder moet het tussen 25 en 120 centimeter boven de weg hangen, en goedgekeurd zijn. (dit kun je zien aan een NL teken op de achterkant.

Bronnen:
http://auto-en-vervoer.infonu.nl/fietsen/4...

nee dat mag niet, je voorlicht moet wit en je achterlicht rood zijn, een vriendelijke agent zal je er niet voor bekeuren, maar hij mag het wel

Nee, de verkeersregels zijn dat er een rood achterlicht gebruikt moet worden. Al zou ik blij zijn dat elke fiets wat voor kleur licht dan ook gebruiken want het is droevig met de fietsverlichting.

Neen. Bestuurder moeten op hun voertuig / colonne / optocht aan de voorzijde een naar voren witlicht uitstralende lamp voeren en aan de achterzijde een naar achter roodlicht uitstralende lamp voeren. Indien men witlicht naar achter uitstraalt kan dit ernstige verwarring bij de andere weggebruikers veroorzaken, een witlicht dient men namelijk aan de rechterzijde te passeren.

Nee, natuurlijk niet. Want als je voor me rijdt denk ik dat je eraan komt rijden in plaats van dat je van mij wegrijdt. Daar kunnen ongelukken van komen doordat ik in de war raak. Met "ik" bedoelde ik elke verkeersdeelnemer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100