Veel fietsers zeggen dat zij vaak last hebben van automobilisten (geen voorrang krijgen, gesneden worden, etc.)

Ze hebben daarin uiteraard gelijk; we zien dit dagelijks .

MAAR:

Gedragen fietsers zich eigenlijk niet net zoals de automobilisten die zij van die feiten beschuldigen t.o.v. voetgangers?

Ik zie dit gedrag dagelijks, zowel als automobilist, fietser of lopend!

Als ik met de auto bij een voetgangersoversteekplaats stop om mensen over te laten steken, worden zij vervolgens bijna door een fietser van hun sokken gereden.
Er is er werkelijk niet ééntje die stopt!

Loop ik als voetganger op een winkelcentrum moet ik uitkijken voor fietsers die van links en rechts over de stoep komend, zowat de veters uit mijn schoenen rijden.

Ik zeg absoluut niet dat dit voor iedereen geldt, maar moeten sommige fietsers ook niet eens wat vaker bij zichzelf te rade gaan voordat ze weer een automobilist voor aso uitmaken?

Toegevoegd na 5 uur:
In de vijf eerste antwoorden herken ik mezelf erg goed, waarvoor +1, maar laat een "verstokte" fietser ons nu eens uitleggen waarom hij/zij dit gedrag vertoont en eventueel wil verdedigen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hello allemaal, Fietsers, en zeker jongelui, hebben geen idee wat ze allemaal op de weg veroorzaken. Automobilisten moeten overal ogen hebben. Met 3, 4 naast elkaar rijden. Moet je een proberen te toeteren. Gaan ze nog verder op de weg rijden. Nu mijn oudste dochter zelf is gaan auto rijlessen, ziet ze pas hoe gevaarlijk fieters zijn (jongelui). Daar is ze best van geschrokken. Dus fietsers (jongelui) ga een bij jezelf te raden waar automobilsten mee te maken hebben en doe daar dan maar eens wat aan.

Ik denk dat het antwoord hetzelfde is als waarom autobilisten geen voorrang geven, afsnijden, etc. (om jouw voorbeeld te gebruiken). Dus ga inderdaad bij jezelf te rade om dit antwoord te achterhalen. Verder weet ik pas sinds ik autorijd wanneer wie hoe wat voorrang heeft (heb dit op de basisschool nooit geleerd, hoewel andere fietsers een heel examen hebben moeten doen), dus waarschijnlijk heb ik ook wel eens heel asociaal gereden als fietser. Dus hier zou het evt aan kunnen liggen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100