Ik wil een dubbele standaard on mijn fiets. Wie kan me simepl uitleggen hoe ik die monteer, en welke ik moet hebben? Past een universele altijd?

Ik heb een postcode loterijfiets van Union (speciale frame) en wil een dubbele standaard van marktplaats scoren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

inderdaad is het monteren van een z.g. dubbele standaard niet zo'n probleem. vaak geeft de moer die deze op het frame monteert de meeste gemor, je moet n.l. een pijp/dopsleutel gebruiken. een ring of steeksleutel kan deze moer niet vasthouden. echter en daar wordt vaak geen rekening me gehouden, indien je bijv, een mand of een kratje voorop hebt, dat indien je je fiets op deze dubbele standaard zet, en het gewicht op de achterzijde van je fiets komt, je stuur "omklapt". je hebt een speciale veer in de handel die dit voorkomt. succes.

onder je fiets(recht onder je zadel, maar dan helemaal onderaan), zit een standaardmontagegaatje. hier kun je een willekeurige standaard op vast bouten. (zie bronfoto) boutje door gaatje, moertje aandraaien, klaar is kees. Ga eens langs de fietsenwinkel voor advies, of probeer de fietsenboer op de markt. vraag wat zo'n ding kost en bedenk of marktplaats dan zo veel goedkoper is.

Bronnen:
http://fietsen-brommers.marktplaats.nl/fie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100