Mag je met een paraplu op fietsen?

Na mijn inzien lijkt het me levensgevaarlijk dat je met de paraplu op gaat fietsen, je ziet het vaak en ik verbaas me er elke keer ook weer over maar mijn vraag is dus nu mag dit officieel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mag wel er is geen wet voor. Dus het mag wel.. Is het verantwoord nou dat is weer een andere vraag.. Je zicht wordt belemmerd en door de wind kun je een kant op getrokken worden .. Daarom zeg ik ook ... Hou het maar bij een kapachon

Volgens mij mag het "officieel" inderdaad niet ook is het dragen van tassen aan het stuur is er en voorbeeld van ,.... geloof ik De regel is dat je in elk geval beide handen vrij moet hebben om adequaat op het verkeer te kunnen anticiperen maar goed iemand met 1 arm mag ook fietsen Deze regel wordt gewoon niet erg strikt gehanteerd Ik vermoed wel dat hij een grotere rol zal spelen als er inderdaad iets voorvalt wat betreft schuldvraag. Kortom de kracht van die regel treedt pas in werking als er al iets is voorgevallen.

ja dat mag want het is niet strafbaar om te fietsen met een paraplu. als er door het gebruik van een paraplu het zicht zodanig beperkt word dat het gevaar op kan leveren voor jezelf, het verkeer of weggebruikers pleeg je wel strafbaar feit aangezien je hiermee de verkeersveiligheid in gevaar brengt. bij de eerste link info over de fiets-paraplu bij de 2e link informatie over verkeersveiligheid

Bronnen:
http://fysiekeveiligheidoud.eenveiligamste...
http://wetenschap.infonu.nl/diversen/4892-...

Ja dat mag! Net zoals al fietsend met je iPhone vragen stellen op GV! Moet niet gekker worden.....

je moet altijd minimaal 1 hand aan het stuur hebben, en je moet richting aangeven. Paraplu aan het stuur dan...

In tegenstelling tot de antwoorden hierboven zeg ik nee. Dit wordt zo onder het kapstokartikel beboet. Je ziet geen drol dus breng je jezelf en het overige verkeer in gevaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100