Politie zei me om met m'n electrische scooter het fietspad (G13 bord) te verlaten.Klopt dat?

Ik dacht dat je met uitgeschakelde motor of met werkende electromotor wél op het onverplichte fietspad mag rijden. Ik ben nu niet zeker meer van wat wel of niet mag.
Het betreft een snorscooter, 25 km/u.

Weet jij het antwoord?

/2500

Onder dat bord staat ook verboden te brommen dat geld dus ook voor een elektrische scooter. met 25 km ben je nog steeds een brommer en geen fietser.

Nee dat klopt niet meer sinds 2011 https://nl.wikipedia.org/wiki/Fietspad#Verkeerstekens_Nederland Tot 1 januari 2011 waren op de onverplichte fietspaden (G13) snorfietsen en scooters (max. 25 km/h) verboden met ingeschakelde motor. Na deze datum zijn elektroscooters met ingeschakelde motor toegestaan. --- http://www.scootz.nl/huur-een-scootz/waar-mag-u-rijden/ Onverplicht fietspad Een snorfiets met elektromotor mag gebruik maken van dit fietspad --- https://wetten.overheid.nl/BWBR0004825/2018-07-01 Artikel 5 4 1 Fietsers gebruiken het verplichte fietspad of het fiets/bromfietspad. 2 Zij gebruiken de rijbaan indien een verplicht fietspad of een fiets/bromfietspad ontbreekt. 3 Zij mogen het onverplichte fietspad gebruiken. Bestuurders van --snorfietsen uitgerust met een verbrandingsmotor-- mogen het onverplichte fietspad slechts gebruiken met uitgeschakelde motor. --- Merk op dat daar specifiek over een verbrandingsmotor wordt gesproken, NIET over een electrische motor. --- En nogmaals, voor de volledigheid met dank aan Inekez1: https://vvn.nl/brom-en-snorfiets Met een snorfiets rijd je op het fietspad (bord G11) of, het fiets/bromfietspad (bord G12a). De rijbaan is toegestaan als een fietspad of een fiets/bromfietspad ontbreekt. Op het onverplichte fietspad (bord G13) mag je alleen met een snorfiets met elektromotor of uitgeschakelde verbrandingsmotor komen.

Toegevoegd op 14 november 2018 14:12: bron, afbeelding
Bronnen:
https://www.vraaghetdepolitie.nl/verkeer/s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100