Waarom komt mijn brommer niet meer vooruit?

Brommer peugeot fox wilt niet meer vooruit. Had eerst een stukje gereden waarna hij begon af te geven tot eindelijk de band maar zeer miniem draaide. De v-snaar draait gewoon en heb de carburateur en sproeiers al schoongemaakt, nieuw bougie gestoken, olie vervangen maar niets van dit helpt enigszins. Nu start hem uiteindelijk niet meer. Hij wilt wel maar valt dadelijk terug uit. Iemand een idee wat dit kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

draai de bougie er eens uit en houd je duim op het bougiegat(doet niet zeer en kan geen kwaad) en laat de motor een paar keer rond draaien bv door de startmotor of met de kickstarter. als je dan geen of weinig druk op je duim voelt is waarschijnlijk de zuigerveer stuk en/of de zuiger/cilinder beschadigd. de druk van de zuiger kan behoorlijk hoog zijn en zou je normaal gesproken niet met je duim tegen kunnen houden.

Als je v-snaar wel draait en je wiel niet, dan kan het dus zijn dat je Vario aan vervanging toe is, of je v-snaar zelf, want dan slipt de v-snaar er overheen. Dan drijft hij niet je achterwiel aan. Een keer je carterkap losmaken en alles ff schoonmaken doet ook wonderen.

dat was ook bij mij toen ik alles had gedaan zij ik zovan eeff de carburateur schoonmaken en dat helpten! maar je moet ook de benzine en de luchschoef goed zetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100