Doen de claxon en elektrische start van een scooter het niet door het ontbreken van de accu?

Ik heb een zip type 3 op het oog. Het is een tweedehands scooter van Marktplaats. Het is de scooter in de volgende advertentie:

http://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en-brommers/brommeronderdelen-puch/m684444179-mooie-puch-zip-4takt-snorfiets-blauw.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr

De verkoper beweert dat de elektrische start en claxon het niet doen door het ontbreken van de accu. De knipperlichten, koplamp en het achterlicht doen het echter allemaal wel. Ik dacht dat deze het ook niet zouden doen als de accu ontbreekt.

Denken jullie dat ik de verkoper erop kan vertrouwen dat het defect van de claxon en elektrische start alleen ligt aan de accu. Zullen er geen andere oorzaken zijn?

Alvast bedankt voor het antwoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals u zelf aangeeft werkt een knipperlicht, startmotor en claxon op de batterij. Zonder batterij werkt niets elektrisch. Wat die man u probeert wijs te maken klopt helemaal niet. Persoonlijk zou ik die niet vertrouwen.

Aan de hand van de beschrijving is het een prima puch, alleen de accu moet vervangen worden. Uiteraard kan als de motor met dynamo draait [als hij is aangeduwd of met mechanische startkrik] dan zal alles wel functioneren, maar anders doet niets het. Verder kun je garantie stellen als het toch mis is.

dit klinkt lochies er zit meestal een accu in een scooter als er elektrische start op zit puur om stroom op te slaan oom je startmotor te laten werken als je motor eenmaal loopt heb wekt je dynamo stroom op waardoor je lichten en claxon werken ik heb een tomos thuis daar zit geen accu maar mijn lampen en claxon werken wel dus ik denk dat het klopt en anders start je hem en dan weet je het zo :)

De Interne Dynamo van de scooter heeft genoeg stroom als hij zo'n 2000 toeren draait om de normale verlichting en knipperlichten te laten werken. De startmotor en de Claxon vragen een piekstroom. Een accu kan deze piekstroom leveren maar de interne dynamo niet. Het verhaal van de verkoper klopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100