hoe vervang je een "bougie kop" ?

door verouderingsverschijnselen ben ik genoodzaakt om de bougiekop van mijn oldtimer tweetakt brommer te vervangen, daar ik dit voor het eerst zal doen heb ik deze vraag in het achterhoofd liggen. draait men deze beschermkop gewoon op de kabel ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De dop kan je er gewoon afdraaien en natuurlijk er weer op draaien. Kijk wel even in de kabel zelf voor corrosie ( meestal zwart of groene aanslag ) mocht dit zo zijn dan knip er even een cm of twee er van af en kijk dan of u nog corrosie zie. Ziet u geen corrosie dan kunt u gewoon een nieuwe dop plaatsen, ziet u nog wel corrosie dan is het verstandig om de gehele kabel te vervangen. Dit laatste kan moet ook gebeuren als u een vaste bougiedop heeft ( dat één geheel vormt met de kabel ). Dan is het gewoon zaak om die kabel te volgen en dan daar los te halen en te vervangen. Al met al een klein kwartiertje werk. Zeker bij een oldtimer.

Vaker bougiedop genoemd. In de dop zit een schroef, zie draait zich in de kabel, dus je draait de dop inderdaad gewoon op de kabel. Controleer wel of de kabel nog goed is. Zo nee, dan kan je als je speling genoeg hebt een stukje van de kabel afhalen. Anders de kabel ook direct vervangen. Al met al een vrij simpel klusje. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100