Waar moet ik opletten als ik een tweedehandse scooter koop?

Ik ga met mijn vader en heb max 1500 te besteden. Ik heb er wel een paar in de buurt gezien engebelt met de eigenaren, en ze willen ze verkopen voor de prijs die ik vroeg rond de 1150-1200. Maar mijn vraag is dus: waar moet ik naar kijken als ik een scooter koop? En ik ga waarschijnlijk de scooter op mijn plaatje kopen omdat dat de enigste scooter is die ik wil en ik heb al 5 peugeot speedfight 3 voor de juiste prijs in de buurt gevonden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koop altijd een 4 takt, dat rijdt prettiger, is zuiniger en stinkt niet. Let op de km stand en hoe de scooter loopt. Door een onjuiste klepspeling kan de scooter slecht rijden en je bent zo maar 100 euro verder om dat te verhelpen. Let ook op of de uitlaat geen gaten heeft, een uitlaat is een duur ding. Ook de banden moeten goed zijn, check dus het profiel en op eventuele beschadigingen of reparaties. Met name de band van het achterwiel vervangen kan een duur klusje zijn. Voor 1500 koop je ook bijna nieuw, nog even doorsparen en je weet zeker dat je voorlopig zonder ellende rijdt. Punt is ook dat niemand zijn scooter verkoopt omdat het zo'n geweldig ding is. Alle scooters die ik had heb ik ingeruild omdat er wel iets mee was. Een tik in de motor of problemen met de elektra. Tuurlijk is alles te repareren, maar als je het niet zelf kunt loopt de rekening hard op. Toegevoegd na 1 minuut: O en natuurlijk nooit never een gestolen scooter kopen. Controleer altijd bij het RDW of de scooter niet als gestolen geregistreerd staat. Ook een opgevoerde scooter kun je beter laten staan. Bij controle krijg je een boete en bij een aanrijding vaak niets omdat de verzekering opgevoerde scooters uitsluit.

De verlichting moet je ook op letten want dat is bij moderne scooters zeer ingewikkeld. Ook kun je dan een beste boete verwachten. Als je ern proefrit maakt moet je er goed op letten dat de scooter in 1 keer doortrekt naar de top. Anders gaat het blok kappot.

Koop hem niet van een particulier maar van een dealer, dat is altijd handig i.v.m. garantie. De 2T en 4T hebben beide hun voordelen, het is dus niet zoals de bovenstaande reactie dat een 4T altijd beter is. Als je hem wilt opvoeren dan kun je dat het beste doorgeven aan de dealer waarbij je hem koopt, dat doen ze dan meestal gratis. Ook het stukje over het opvoeren en de verzekering klopt niet helemaal in het bovenstaande antwoord, de verzekering zegt dat ze officieel niet zullen uitkeren wanneer de scooter opgevoerd is, in de werkelijkheid is dat opvoeren geen probleem en maakt de verzekering daar ook verder geen probleem van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100