vragen over brommer?

hallo,

ik ben van plan om over ongeveer 2-3 maanden mijn bromfietscertificaat te halen maar, het leek me wel leuk om alvast een brommer te kopen. als ik nu een brommer koop (met kenteken en papieren) hoe zit het dan met de verzekering en kenteken? WA is verplicht maar niet al rij je er niet mee toch? en moet ik het kenteken dan helemaal afmelden ofzo? anders is het stafbaar?

bedankt,

ja ik heb veel vragen :D

Toegevoegd na 1 uur:
graag alleen antwoorden als je het zeker weet, ik heb geen zin in boetes enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Antwoord op je vragen: De verzekering en het kenteken moet je tijdig op naam van een van je ouders zetten met wel een rijbewijs. Kenteken hoeft volgensmij niet per se, maar de verzekering geloof ik wel. WA is verplicht, óók als je er niet mee rijdt. Helaas, als jij er zonder rijbewijs mee rijdt, ben jij niet verzekerd. Het kenteken 'afmelden' kost meer geld lijkt mij dan 2 a 3 maanden je verzekering betalen. Afmelden zou beter zijn als je het voor lange tijd niet gebruikt. Wat ik heb gedaan is mijn brommer op naam van mijn moeder gezet, zo ook de verzekering. Ik mocht er toch niet op rijden. Alle papieren staan nog steeds op mijn moeders naam (volgensmij) maar dit is niet zo erg.

Als je geen rijbewijs hebt mag je je brommer niet verzekeren. Je ouders kunnen dit wel doen, maar dan komt de brommer op je ouders naam. Je mag er nog steeds niet op rijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100