Is het verplicht om bij een snor scooter spiegels te hebben?

een vriendin van mij heeft een snor scooter met links en rechts een spiegel om achteruit te kunnen kijken.. is dat eigenlijk verplicht bij een snor scooter? want ik heb dat zelf bij mijn brommer niet..

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee het is niet verplicht. Het is voor sommige mensen makkelijker omdat je niet om hoeft te kijken als je wilt inhalen of afslaan.

Wettelijk is het niet verplicht. Het is echter wel zo dat het met spiegels veiliger wordt om het achterop komende verkeer in de gaten te houden, maar bij het links of rechts afslaan moet je niet volledig vertrouwen op de spiegels maar ook goed over je schouder kijken.

Het hangt van het bouwjaar van de snorfiets af, of er een linkerspiegel gemonteerd moet zijn of niet. De wet zegt er het volgende over: Artikel 5.6.45 Regeling Voertuigen 1. Bromfietsen, die na 31 december 2006 in gebruik zijn genomen, moeten zijn voorzien van een linkerbuitenspiegel. 2. In afwijking van het eerste lid moeten bromfietsen op meer dan twee wielen met gesloten carrosserie, die na 31 december 2006 in gebruik zijn genomen, zijn voorzien van een binnenspiegel en een linkerbuitenspiegel dan wel zijn voorzien van een linker- en een rechterbuitenspiegel. 3. De spiegels moeten deugdelijk zijn bevestigd. 4. Het spiegelglas van de verplichte spiegels mag geen verschijnselen van breuk vertonen en mag niet in ernstige mate zijn verweerd. Een snorfiets is een bromfiets die is geconstrueerd voor een maximum snelheid van ten hoogste 25 km/h. Bovenstaand artikel is dus ook van toepassing op snorfietsen.

Bronnen:
wetten.nl

Het hoeft niet maar het is wel makkelijker . ik heb zelf ook spiegels op mijn scooter alleen kijk ik er nooit in omdat je toch altijd wel je hoofd om moet draaien en je al heel veel ziet in je oog hoeken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100