hoe heet het kantoor van een kapitein op een schip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kajuit is de verblijfplaats voor opvarenden aan boord van een schip of boot, ze wordt ook wel hut genoemd. Oorspronkelijk werd alleen het verblijf van de kapitein kajuit genoemd. Bij de marine is het nog steeds zo dat de term uitsluitend gebruikt wordt voor de hut van de commandant. Zelfs op walinrichtingen (kazernes) van de marine wordt het kantoor van de commandant "kajuit" genoemd. In de binnenvaart spreekt men van een roef. Een kajuit kan van grootte en luxe verschillen.

Een kaptitein heeft geen kantoor. Hij staat op de brug en heeft een hut. Daarin is wel vaak ruimte voor een bureau. Toegevoegd na 4 minuten: Op de brug wordt het schip bestuurd en naast de kapitein is ook de stuurman aanwezig (op grote schepen). Toegevoegd na 13 minuten: De hut is een algemene benaming voor de slaapplaats (kajuit) en hoger officieren hebben een grotere hut dan de bemanning en ook kastruimte en een bureau. Bedoel je dat met kantoor?

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brug_(schip)

Is dat niet gewoon de Brug?

Misschien bedoel je de kaartenkamer; dit is een ruimte die van de brug kan worden afgesloten.

Dat heet logischerwijs : De Kapiteinshut.

Bij de koopvaardij spreekt men van hutten, onafhankelijk van je functie aan boord. Kajuit is de enige juiste aanduiding voor de hut van een commandant bij de Kon. marine.

De schepen waar ik op heb gevaren hadden allemaal een kantoor voor de kapitein. Deze zit op het kapiteinsdek en afgezonderd van zijn hut. Omdat het internationale schepen betreft hing boven de ingang "Captain's Office". Ik heb wel gehoord over schepen waar het kantoor bij de hut van de kapitein getrokken was, of waar het kantoor van de kapitein gedeeld werd met de meester (hoofdwerktuigkundige). Door al het papierwerk van de kapitein tegenwoordig heeft deze een kantoor nodig om alle certificaten op te slaan, papierwerk in te vullen, bemanningsgegevens te bewaren, enz. enz. Ook havenautoriteiten en inspectie personeel worden in het kantoor te woord gestaan. Zo blijft de hut van de kapitein een privéplek waar anderen niet zomaar binnen kunnen/ hoeven. Toegevoegd na 2 minuten: Hier heb ik het overigens over de koopvaardij en niet de marine.

gewoon kantoor of in het engels office

Een kantoor is een kantoor.Ook op een boot,schip.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100