Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wanneer is en boot/schip oceaanvaardig?

Aan welke eigenschappen.of afmetingen moet een schip voldoen om in staat te zijn om.de grote golven en stormen van.de oceaan te overleven.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Boten
7.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Het zijn allemaal vragen waar niet simpel even een antwoord op gegeven kan worden. Om zeewaardig te zijn moet een schip aan allerlei voorwaarden voldoen, waarvan er maar één de lengte is. Vaak gaat het om een "uitgekiende" lengte/breedte-verhouding, zodat geen golf te hoog is. Zeker op de oceanen is dat van groot belang. Je moet dan al snel gaan denken aan schepen van meer dan 20 m. lengte en een meter of 7 - 10 breedte. Maar ja, aan de andere kant zijn ze ook al met een catamaran de wereld rond geweest dus het is zeker geen wet van Meden en Perzen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Officieel als het schip een ijkmerk heeft met de max toegelaten diepgang dat is een rondje met een streep erdoor waarbij de streep de maximale diepgang is
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Voor motor en zeiljachten is het noodzakelijk een schip te hebben dat gebouwd is conform de CE categorie A.
Verder is een schip zo zeewaardig als haar bemanning is; een uitstekend schip met een slechte bemanning is niet zeewaardig, een slecht schip met een goede bemanning kan zeewaardig zijn!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding