Wie betaalt de werkdag als je op een van de eilanden woont en de veerboot niet gaat door overmacht?

Nu met de hoogwaterstanden en de storm e.d. vaart de boot niet/minder. Als je op het vaste land werkt, maar niet met de boot kunt of hierdoor te laat komt, wie betaalt dan de werkdag? Kost je dat een snipperdag of is de werkgever daar voor verzekerd o.i.d.?

Toegevoegd na 35 minuten:
Of valt dit misschien onder calamiteitenverlof? Als thuis je riolering knapt, kun je daar ook een beroep op doen.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/calamiteitenverlof

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal gesproken betaalt de werkgever dit. Wanneer er geen enkele reële mogelijkheid voor de werknemer is om naar het werk te komen buiten zijn/haar schuld om draait de werkgever op voor deze kosten. Natuurlijk is dit vervelend als werkgever zijnde, maar dat is het risico dat je loopt wanneer je iemand van het "vaste land" aanneemt.

De werknemer, als je met je auto met pech langs de weg staat kost je dit ook snipperuren. Een werkgever is voor dit soort zaken niet verzekerd, vaak wel in geval van ziekte. De werknemer had ook minder risico kunnen nemen door, naar aankondiging van de storm vast naar de vaste wal te gaan, uiteindelijk is die zelf verantwoordelijk om op tijd op zijn werk te verschijnen, anders zouden ook alle werknemers in de file staan minder werkuren kunnen maken. Een werkgever is niet een pot met geld waar maar eindeloos uit gegraaid kan worden, hij heeft personeel in dienst om geld te kunnen verdien, Als het personeel het af laat weten, wordt er niets verdient en kan er niets uitbetaald worden.

Volgens mij is dit idd calimiteitenverlof alhoewel dit niet specifiek wordt vermeld in art 4:1 WARZO (er staat: onder zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden worden in ieder geval begrepen: bevalling en overlijden) Omdat er staat in ieder geval zou dat van jou hier ook onder kunnen vallen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100