accu leeg???

Bij mijn auto brandde al een paar weken het acculampje, soms heel vaag, soms niet. Ik reed dan zonder radio, verwarming of wat aan. Een vriendin van mij leende de auto en reed 14 km en kwam bij terugkomst net tot aan de parkeerplaats voor de deur, auto deed niks meer.
De volgende ochtend startte de auto gewoon weer. Ik heb toch maar de accu eruit gehaald en aan een acculader gezet.
Zou toch de accu kapot zijn of zou er iets anders aan de hand kunnen zijn, dynamo is ruim een half jaar geleden vervangen.

Toegevoegd na 7 minuten:
dynamo iis vervangen door een nieuwe

Toegevoegd na 1 uur:
Ik heb de accu aan de lader gehad en teruggeplaatst. Bij draaiende motor met een multimeter gemeten en geeft 12,65 aan wat te weinig is.
Inmiddels ook de bon van de dynamo erbij gepakt en blijkt 04-02-2010 een nieuwe geplaatst is nog garantie op, dus morgen even langs die toen die dynamo hadden geplaatst.
Danke voor alle antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij mij was het de dynamo die vervangen moest worden. Het is niet duidelijkl of uw dynamo is vervangen door een andere of door een gereviseerde.

Of je accu is aan vervanging toe,of je dynamo laadt niet goed bij. Ge even langs de garage,hier kunnen ze zo meten waar het aan ligt. Is een kwestie van 5 minuten werk.

Als het accu lampje brand en je motor draait is je dynamo stuk. Als je accu stuk is en je dynamo is goed zal het lampje niet branden. Als de dynamo pas geleden vervangen is zal daar nog wel garantie op zitten.

Ja, De accu is leeg! Als ik jouw verhaal zo lees dan denk ik dat de accu niet meer wordt bijgeladen door je dynamo. Dit kan betekenen dat je dynamo defect is maar er zijn ook andere factoren die kunnen meespelen, waardoor je accu niet oplaad. Denk aan spanningsregelaar/stroombegrenzer, geoxideerde verbindingen of oxidatie op je accupolen. Het feit dat je waarschuwinslampje brandt geeft eigenlijk al aan dat er geen lading danwel verminderde lading plaatsvindt. Kan twee redenen bedenken waarom ik vermoed dat je accu niet defect is: * Bij een defecte accu gaat je lampje niet branden. * Gezien het feit dat je auto na een nacht te hebben gestaan toch start geeft mij meer een indicatie van de capaciteit je accu omdat deze even kon 'bijkomen' Ik denk en vrees toch je dynamo

alle antwoorden kunnen kloppen. persoonlijk denk ik , dat u de stroomverdeleler eens moet laten door meten. succes Toegevoegd na 20 minuten: een kapotte accu of dynamo worden uitzichzelf niet weer heel. heb hier het zelfde geintje ook gehad. auto uitgeleend en de volgende dood. anwb kwam er ook niet uit. Toegevoegd na 25 minuten: dag moet er tussen ..sorry

ik heb zelf ook een lege accu gehad het kan lekkage zijn

Ik had soort gelijke problemen met mijn auto. Eerst accu vervangen (was op volgens de garagehouder), toen dynamo vervangen en een hele hoop gepruts aan draden.... Uiteindelijk was het de V snaar. Op een of andere vreemde manier slipte hij niet door (geen ijselijk gepiep), maar blijkbaar haalde hij zijn gewenste toeren niet, waardoor ik ook problemen kreeg met stroom. Uiteindelijk andere V snaar opgegooid en hij doet het nu al zowat een jaar zonder problemen! Mijn tip is dan ook om met een voltmeter op de accu het voltage te meten als de motor loopt. Hij moet dan over de 13 volt aangeven - zo niet - ligt het probleem ergens in het opladen. Dan kan de dynamo kapot zijn (misschien de koolborstels, (laten) reviseren optie). Ook kan de spanningsomvormer (sorry, weet niet of het de officiele term is, maar het gedeelte die er 13.8 volt van maakt na de 1500 toeren). Of in het gekste geval: een niet schreeuwende - maar toch doorslippende - Vsnaar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100