Wie betaalt het tekort aan BPM en Wegenbelasting inkomsten ?

Inmiddels rijden er in Nederland 320.000 auto's waarvoor géén wegenbelasting (en BPM) meer betaald hoeft te worden. Dit betekent aanzienlijk minder inkomsten voor de overheid, daar waar de kilometerheffing in de ijskast is beland.
Wie draait er voor dit gat in de begroting op ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jij en ik. Ongetwijfeld weten ze wel weer een nieuwe belasting te verzinnen om dit gat te gaan vullen.

Daar hebben ze de slurptax voor uitgevonden! Mensen met een liefde voor snelle of bijzondere auto's betalen dus de rekening.

Ha, die Sjaddie; Vergeet niet dat die andere auto's steeds duurder en zwaarder worden waardoor de andere belastingen nog steeds een aardig sommetje opbrengen. En dan wordt er ook nog aardig aangezuiverd met de intensieve snelheidscontroles op de splinternieuwe vijfbaans (niet zo) snelweg A2 Amsterdam - Utrecht.

B.P.M. ofwel Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen, betaal je nog steeds als zo'n voertuig voor de eerste keer gekentekend wordt. Alleen erg zuinige en milieuvriendelijke auto's kunnen vrijgesteld worden van wegenbelasting. Al met al zal dat gat in de begroting dus niet zo groot worden. Dat kan best gedicht worden met een klein deeltje van de accijns inkomsten op brandstof. Het is namelijk nog steeds zo, dat meer dan 70% van de benzineprijs belasting is.

De inkomsten van de regering om het land draaiende te houden. Wordt altijd om welke vorm van belasting of bijdrage je het ook hebt. Door het volk betaald. Iedereen koop producten BTW en de winst voor bedrijven. Loonbelasting, wegenbelasting enz. Dus als er een belasting goedkoper wordt of wegvalt zal dat in een andere belasting of door de belasting ook aan te passen goedkope en milieuvriendelijke auto's goedkoop de niet milieu vriendelijke auto's duurder.

Tekort? Er is helemaal geen tekort. Er komt heel veel geld binnen via de melkkoe die auto's zijn. Maak je maar geen zorgen over tekorten want er is echt geld genoeg. Alleen wordt het onverstandig uitgegeven door onze geldverspillende overheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100