Auto zonder garantie gekocht, 5 jaar oud. Die moet toch, volgens afspraak goed afgeleverd zijn.

Nu zitten er winterbanden onder (wie verwacht dat tijdens de zomer).Ook kan ik nergens in de historie zien dat de distributieriem is vervangen?En wanneer dat nodig is. Het is een volvo s60 2.0T.

Natuurlijk koop je een auto met een "meeneem prijs"maar tegen welke prijs en hoe juridisch sta als de garage verkoper er niets aan wil doen?

Toegevoegd na 45 minuten:
auto heeft 127.000km gelopen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Ruuda19; Ook zonder garantie is een verkoper verplicht deugdelijke waar te leveren en de informatie te verstrekken die jij vraagt. Maar dan moet je er ook wel naar vragen. Die winterbanden is geen ondeugdelijke montage, alleen ongebruikelijk. Had je zelf ook kunnen zien voor de koop. En als de vervanging van de distributie niet is terug te vinden in het onderhoudsboekje dan kun je de verkoper er toch alsnog naar vragen? Vaak wordt er overigens een merkteken met stift of een stickertje op de afdekkap van de snaar geplaatst om aan te geven wanneer de laatste vervanging is geweest. Overigens zie ik met deze info niet waar de verkoper in gebreke zou zijn gebleven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100