Bij hoeveel kilometer per jaar wordt een diesel interessanter dan een benzienemotor?

Toegevoegd na 1 minuut:
benzinemotor bedoel ik

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij 0 kilometer wordt het al interessanter diesel te rijden dan benzine....mits je genoegen neemt met b segment auto's. (VW Polo, Seat IBIZA, nieuwste Fiat Punto , een skoda ed. De auto's dus die wegenbelasting en BPM vrij worden geleverd. In alle andere gevallen: Een diesel gebruikt nu ongeveer 50% (in geld) aan brandstof tov dezelfde versie in benzine. Hoe onzuiniger de auto (SUV, zware caravan trek auto's ed)hoe sneller de diesel het wint van de benzine versie (in prijs per km). Meestal ligt het omslagpunt bij nieuwkoop tussen de 20000 en 35000 km per jaar afh. van de auto en het aantal jaar dat je er mee wilt rijden. Ben je van plan langer met de auto te doen dan is een diesel rendabeler vanaf een lager aantal km per jaar. Als je meer informatie geeft kan ik ook een nauwjeuriger berekening maken.

De exacte afstanden weet ik zo niet, maar je kan voor jouw situatie wel bekijken wat het meest interessante is, door het rekenmodel hier: http://www.esset.nl/brandstof.htm in te vullen.

Dat ligt aan het merk en model en of je nieuw of gebruikt koopt. Gemiddeld ligt het omslagpunt rond de 20.000 km per jaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100