Wie heeft er nu voorrang?

Stel: er komen gelijktijdig 4 auto's aanrijden (van iedere kant één) op een kruispunt zoals op de foto.
Wie geeft wie nu voorrang en waarom?

Toegevoegd na 21 minuten:
Ja, ze gaan allemaal rechtdoor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Degene die van rechts komt. :) Ik ga er ook maar vanuit dat ze allemaal rechtdoor willen in je vraagstelling, want bij afslaand verkeer openen zich nog diverse mogelijkheden. In een situatie als deze is alleen een sociale oplossing mogelijk; een van de verkeerdeelnemers zal voorrang moeten verlenen om de boel weer op gang te krijgen.

De eerste auto bij het kruispunt heeft voorrang Toegevoegd na 7 minuten: In de praktijk zijn ze nooit gelijk op een kruispunt. Maar goed. In dit geval is non-verbale communicatie belangrijk, want allen hebben geljike rechten hier.

Hier voorziet het verkeersregelement niet in. Verkeer van rechts heeft voorrang dus een ieder moet een ander voorrang verlenen. Zouden allen dat doen dan zit het verkeer vast. Vergelijk dus met die wegversmallingen waar ook geen voorrangsborden bijstaan om verkeer af te remmen/ dwars te zitten. ps. Ik ga ervan uit dat allen rechtdoor willen bij mijn antwoord

4 tegelijkertijd wordt toch een beetje het recht van de sterkste. Iemand moet dan een klein beetje door durven te rijden want anders blijf je stil staan en op elkaar wachten. Wettelijk geldt dat rechts voor zou moeten gaan, maar 4 x van rechts verkeer is een uitdaging waar de wet niet geheel in voorziet.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Als ze allemaal tegelijk bij het kruispunt aankomen, dan heeft er niemand voorrang, omdat ze allemaal evenveel recht hebben om door te rijden.

In dit geval: degene die het brutaalste is rijdt als eerste door. Iemand zal toch een begin moeten maken.

Degene met de grootste bak.

Hier komt verkeersinzicht om de hoek kijken. Theoretisch heeft iedereen recht op voorrang. Maar voorrang krijg je en mag je niet nemen. Dus wacht je tot je voorrang krijgt. Dit doe je door gezichtscontact te zoeken en elkaar te begrijpen. Ik zou een beweging maken van ga maar. Ben ik 2 seconden later weg. Maar wel zonder schade.

hangt ervan af wie het vriendelijkst is ;)

De grootste aso heeft voorrang... Voorrang krijg je niet, dat neem je... Die insteek

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100