Hoeveel km per uur inrijden bij inhalen?

Hoi, vandaag had ik theorie exam en er waren 2 vragen die ik niet snapte.
Vraag 1: Je wilt een persoonsauto inhalen en de maximaal snelheid is 100. Hoeveel km per uur moet je inrijden om die auto te inhalen?
Vraag 2: Je wilt een vrachtauto inhalen en de maximaal snelheid is 60. Hoeveel km per uur moet je inrijden om die auto te inhalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Maximum snelheid / hoe hard rijdt de ander? Afhankelijk daarvan is het hoe hard jij moet rijden om in te halen. Soms is het niet bereikbaar bv als de ander maximaal hard rijdt zou jij een bekeuring oplopen voor te hard rijden. Het gaat er om te bekijken hoe hard de ander rijdt en of jij DUS kunt inhalen *OF NIET* (1)Maximum snelheid is 100 km. Als de auto die je wilt inhalen 100 km rijdt kan je deze niet inhalen zonder te hard te rijden. Je moet zoveel harder rijden als nodig is om de andere auto in te halen. Rijdt deze 80 km dan kan je met 90 km inhalen, rijdt deze 90 km dan kan je deze met 100 km inhalen. Het gaat er om hoe hard je moet rijden om de ander in te halen zonder te hard te rijden. (2) Maximum snelheid is 60 km Zelfde verhaal. ( Behalve dat een vrachtwagen langzamer mag rijden dan een auto ) Een vrachtwagen rijdt vaker net iets harder dan de maximum snelheid. Die valt dus niet in te halen zonder te hard te gaan.

Je mag nooit over de snelheidslimiet. Aangezien de maximumsnelheid is teruggebracht naar 100km/u, mag je een personenauto die 100 rijdt niet inhalen. De vrachtwagen mag je, op de snelweg, wel inhalen (tenzij er een extra snelheidsbegrenzing bestaat). Hoeveel harder je moet rijden, weet ik eerlijk gezegd niet. Mijn rij-instructeur zij altijd: ga er gewoon snel langs.... dus ik geef extra gas bij inhalen. Maar er zal inderdaad wel een minimum snelheid zijn bij inhalen (bijvoorbeeld 5km/u harder dan het in te halen voertuig) om de doorstroming niet in gevaar te brengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100