Als de auto voor je, defecte verlichting aan de achterzijde heeft (dus ook remlicht), ben je dan ook schuldig als je achterop rijdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een andere auto van achteren aanrijdt, is de afstand tussen jou en je voorganger te klein geweest, of je hebt zelf niet opgelet. Ongeacht of de remlichten van de voorganger het doen of niet. Dit is de manier waarop juridisch gekeken wordt naar een ongeluk waarbij een partij bij de ander achterop rijdt. Hierdoor komt het dat vrijwel altijd de partij die achterop kwam rijden schuldig is. Tenzij getuigen of beelden anders verklaren. (als iemand anders dus kan verklaren dat de ander remlicht kapot had, of bijvoorbeeld de auto in zijn achteruit had staan, is het dus zo dat jij niet schuldig bent)

Ik denk van wel, je hebt blijkbaar te weinig afstand gehouden om hem op tijd vaart te zien minderen

Ja. Je moet voldoende afstand nemen, en kunnen in schatten hoe ver je bent van je voorligger bent om te kunnen stoppen. Kortom je moet zover achter iemand rijden dat er tijd is om zelf actie te kunnen ondernemen.

Eens met bovenstaand. Daarbij komt nog dat wanneer jij iemand van achteren aanrijd, en de verlichting is kapot je nooit meer kunt bewijzen dat ze ten tijde van het ongeluk ook al kapot waren. Denk dat je juridisch dus zeer zwak staat :)

natuurlijk