Is dit echt waar?

Ik last op een forum het volgende:

Ahum olievooraden op ? Ha dan kan je nog lang wachten want aleen in amerika is er nog vooraad voor 600 jaar voor Amerika alleen, Rusland zit nog zeeeer veel, Indonesia ook nog onvoorstelbaar veel. en uiteraard in de andere landen nog wat.. hmm voorlopig hebben we om de olievooraad niks te vrezen hoor ! Dit overigens in tegenstelling tot de ''Peak' Oil'' Leugens die ze de wereld inbrengen en op tv lopen te verkondigen.. Leugens !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk zomaar dat dit een klok en klepel verhaal is. Er zit heel veel olie in teerzand en kolen. Als dit gewonnen kan worden op economische basis is er inderdaad olie voldoende voor de komende generaties. En er zijn olie voorraden op dieptes die met de steeds modernere technieken en ervaringen steeds verder binnen ons bereik komen. In de eerste link zie dat de voorraden steeds groter worden terwijl het verbruik steeds groter wordt. Tweede en derde link gaat over teerzand. Alleen al in Australië is zoveel teerzand te vinden dat dit de huidige totale conventionele aardolie voorraad overtreft. En dan is er nog Teerzand in Canada die nu vergelijkbaar is met Saudi-Arabië. Er zit echter nog meer. Olie en energie uit steenkolen! Die is eigenlijk niet meet baar. Maar de schattingen lopen inderdaad zoals boven is gesuggereerd. Namelijk tot in de komende 1000 jaar. Let wel dit is allemaal gerekend met het huidige verbruik. Toegevoegd op 22-04-2009 18:55:58 O ja. Ik heb de milieu problemen maar niet vernoemd met de winning van teerzand en steenkool. Deze overtreft de winning van aardolie ruimschoots.

Er is nog wel veel olie in de wereld, maar het wordt steeds moeilijker en kostbaarder om de olie te winnen.

Ik betwijfel of degene die die post heeft gedaan ook daadwerkelijk verstand van zaken heeft hoor. Ik denk dat de olievoorraad wel degelijk op raakt gezien het tempo waarin we het gebruiken. Ook is een groot deel van de olievoorraad niet makkelijk bruikbaar omdat het in zand zit, hiervoor zijn nog geen goede/efficiente/betaalbare methodes om het eruit te krijgen. Ik denk sowieso niet dat we nog 6000 jaar vooruit kunnen, echt niet.. Wellicht wordt er een iets negatief beeld geschetst altijd, maar de basis is echt wel waar.

Toch is een deel, en naar mijn idee een heel groot deel, hiervan welzeker waar. Dit wil niet zeggen dat je daarom dus toch gewoon dit door moet gaan blijven gebruiken. Uiteindelijk zal het wel opraken en/of meer kosten [kapot maken] dan ons opbrengen.

Dat zou best kunnen. Vraag alleen is of deze olie makkelijk omhoog te halen zijn, of deze olie bruikbaar is en wat het verbranden van deze olie voor effecten heeft op de natuur. Desondanks is er weldegelijk nog behoorlijke hoeveelheden olie in de wereld. Daarnaast zou het ook mogelijk kunnen zijn dat olie weer 'aangroeit' aangezien olie een natuurproduct is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100