Kan de autodealer achteraf mij meer laten betalen na een koopovereenkomst?

Ik heb gisteren een nieuwe wagen gekocht voor € 20.000,-. Nu belt de dealer mij op dat er een vergissing is gemaakt en dat de wagen een stuk duurder is . Ik heb een koopovereenkomst getekend voor de prijs van € 20.000,-. Kan de autodealer mij meer laten betalen na een fout die ze hebben gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee, tenzij de vergissing meteen al overduidelijk had moeten zijn. Voorbeeld een dure sportauto, die normaal 200.000 kost en nu voor 20.000 euro wordt verhandeld. De koper moet dan zich realiseren dat dat niet kan er dat er wat aan de hand is. Een vergissing is dan niet vreemd. De verkoper kan hier later op terug komen. Bij minder grote bedragen, bijv 20.000 ipv 22.000 is het een ander verhaal. Kan ook berusten op strak onderhandelen en de verkoper zit er dan aan vast. Je kan hem houden aan het contract.

Kijk eens in de koopovereenkomst. Zo goed als zeker staat daar ergens dat het contract wordt gesloten onder voorbehoud van goedkeuring door de directie. Oftewel:de verkoper is niet volledig bevoegd, en ze kunnen er zolang de auto niet is geleverd en betaald nog onderuit. Je kunt protesteren en argumenteren natuurlijk, maar ik ben bang dat je aan het kortste eind trekt. Mijn advies: Vraag hen te bevestigen dat ze de overeenkomst (waar de prijs een onderdeel van is) blijvend niet willen nakomen. Als ze ja zeggen, wegwezen daar. NB: sommige dealers / verkopers doen dit soort dingen met opzet. Trap er niet in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100