Houdt een autodeur echt kogels tegen?

In films/series zie je altijd dat agenten achter een autodeur gaan zitten als ze in een schietgevecht belanden. Houdt een autodeur kogels echt tegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat kan niet zo maar elke autoportier. In de link staan namen zoals Mercedes Benz , Audi , BMW en Land Rover. Sommige modellen worden in de fabriek al gepantserd, want dat is nodig om een kogelregen of een aanval met een handgranaat te doorstaan. Bijna elke niet te kleine auto kan worden voorzien van bepantsering, het extra gewicht van dik glas en staal maakt het onmogelijk om kleine auto's kogelwerend te maken. Het onderstel en de aandrijving kunnen dat gewoon niet aan. Voor meer info zie bron.

Bronnen:
https://fd.nl/fd-persoonlijk/1139931/de-au...

geloof toch niet die onzin omdat een autodeur gemaakt is van plaatstaal van misschien maar 1-2mm dikte of zo. een kogel gaat daar zo doorheen behalve als hij misschien stuit op de verstevigingsprofielen binnenin. dat zou sommige kalibers van kogels kunnen tegenhouden tenminste als het geen oorlogsmunitie is...

Nee een standaard autoportier houd geen kogels tegen. Het wordt wat anders als het bijvoorbeeld een gepantserde auto is. De Mythbusters hebben het getest trouwens. Ook zij kwamen tot dezelfde conclusie. Een autoportier is niet bulletproof. In de bron iets naar beneden scrollen. Daar staat "busted" bij het artikel over autodeuren en ook in welke aflevering ze dat getest hebben. Toegevoegd na 6 minuten: In de tweede bron. De aflevering van de Mythbusters.

Bronnen:
http://www.dailymotion.com/video/x4m1a6c
http://www.discovery.com/tv-shows/mythbust...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100