Wat is het verschil tussen een krukassensor en een krukas impulsgever?

Ze zien er allerbij precies het zelfde uit, maar bij de ene leverancier geven ze aan dat ik een impulsgever nodig heb en bij de ander een krukassensor. Het zijn dergelijk twee verschillende onderdelen met verschilende prijzen. Maar kan onder de auto alleen maar een krukas sensor.

Toegevoegd na 1 minuut:
vinden.

Toegevoegd na 21 minuten:
Als ik namelijk op H-Base (auto onderdelen grossier) naar het desbetreffende onderdeel zoek vind ik voor mijn Citroën C5 twee verschillende artikelen, de ene duurder dan de andere, ik kan me daarom niet voorstellen dat het om de zelfde onderdelen gaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo GT500, Een krukassensor, BDPsensor, impulsgever is allemaal hetzelfde. Als je op H-base kijkt zal de ene wat je ook op de foto ziet een Bosch zijn, en de andere een Immitatievariant(daar zit het prijsverschil in) Ikzelf zou deze na ervaring alleen nog origineel bestellen,omdat de immitatievariant na montage de motor nog rotter liep dan met de kapotte. Toen een originele (Opel) gemonteerd en hij was weer nieuw! Succes, Leonard

De impulsgever is de ECU van de motor. Deze bepaalt op welk tijdstip er een vonk gegeven moet worden De sensor bepaald je BDP (bovenste dode punt) Toegevoegd na 3 minuten: Dus waar het op neer komt is dat ze precies hetzelfde doen alleen is de impulsgever een nieuwe variant erop. Toegevoegd na 1 uur: dat zeg ik de kurkas sensor meet je BDP bovenste dode punt en de impulsgever geeft de injectie tijd aan. 1342 cilinder volgorde ontbranding

Volgens mij zijn het echt precies dezelfde zaken. Een sensor/signaalgever geeft zijn spanninkjes af aan de hand van een bijv. een draaiend tandwiel. Ik geloof dus het twee benamingen zijn voor precies hetzelfde ding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100