Mag je een adviessnelheid overschrijden?

Ik ben bezig met een theorie-examen op het internet, maar ik weet niet of het antwoord van deze vraag klopt (zie afbeelding).

Ik dacht namelijk altijd dat het geen probleem is als je een adviessnelheid een klein beetje overschrijdt. Hoe zit dit precies?

Alvast dank de antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het woord zegt het al: het is een adviés. Je mag, als er geen andere beperkende omstandigheden zijn, dus harder rijden. Maar als je er met 60 langs gaat en je zou betrokken raken bij een ongeluk, dan is het bij het bepalen van de schuldvraag een verzwarende factor dat je je niet aan de geadvisserde snelheid hebt gehouden. Toegevoegd na 39 seconden: geadvisserde = geadviseerde

Ja, dat mag. Het staat er natuurlijk niet voor niets, dat betekent dat je even op moet letten en beter ook niet al teveel harder kunt rijden dan de aangegeven snelheid. Maar als het daadwerkelijk de maximale snelheid was, zou er een ander bord staan. Zou je de adviessnelheid niet mogen overschrijden, dan was het een totaal onzinnig bord. Maar als je tijdens je rijexamen dit bordt tegenkomt, kun je je er natuurlijk maar beter aan houden (+5 km max.) Mijn ervaring is trouwens dat lang niet alle proefexamens helemaal correct zijn. Wel iets om op te letten: als je twijfelt, zoek het dan nog even na, en ga niet af op het antwoordmodel van dat proefexamen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100