Wat is de logica van richtingaanwijzer aanzetten bij een auto in een voorsoorteervak?

Ik heb vorig jaar mijn rijbewijs gehaald en mijn instructeur kon mij nooit een duidelijke richtlijn geven voor het aanzetten van mijn richtingaanwijzer wanneer ik voorgesorteerd sta in een voorsorteervak. In principe is een richtingaanwijzer om aan te geven dat je van richting gaat veranderen dus bijvoorbeeld van baan B naar baan A. Echter stel dat er twee voorsorteervakken zijn voor naar links en ik sta in het rechter vak moet ik dan nog steeds mijn richtingaanwijzer aan hebben staan? In principe is het al duidelijk dat ik naar link wil aangezien ik in het vak sta en in principe al ik de knipper naar links aan heb staan betekent dat ik een vak wil opschuiven, maar dat is uiteraard niet het geval. Toch zie ik dit iedereen doen..
Of is de logica voor het tegemoetkomende verkeer is het nu duidelijk dat je gaat afslaan ipv rechtdoor rijdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is geen logica die hierachter zit maar geschiedenis, toen deze verkeersregel van kracht werd bestonden deze situaties nog niet. De regel is je geeft richting aan geeft op het moment dat je van rijrichting verandert en dat was toen helemaal logisch. Tot nu toe heeft de wetgever geen aanleiding gezien dit te veranderen voor dit soort situaties.

Voor weggebruikers die van andere richtingen komen, is het ook belangrijk om te weten waar jij heen gaat. Kun jij met zekerheid zeggen (op onbekende plek) waarvoor anderen voorgesorteerd staan? Daarom dus!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100