wat is het verschil tussen aziatische auto en europese auto?

ik zou graag binnenkort een nieuwe aziatische auto kopen en wil ik nu iets vragen stellen over aziatische auto en europese auto.
is de reparatie kosten van hyundai nissan of kia duurder dan europese auto in belgie,bv: opel renault citroen enzo.
en er even veel herstelplaat voor aziatische auto als voor europese auto?
kan iemand mij antwoorden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent de eerste die zich bij de koop van een auto afvraagt of er wel voldoende plaatwerk is om eventuele schade te herstellen. Wat ben je van plan? Maar het maakt niet veel uit voor de kosten uit welk land de auto komt. De kosten van herstel en beschikbaarheid van plaatwerk zijn vooral afhankelijk van het model en de exclusiviteit van een auto. Vooral voor auto's met aluminium plaatdelen kan schade wel eens duur uitpakken, maar de 'gewone' modellen van de merken die je noemt gebruiken dat niet. Het model speelt wel een rol, een reparatie aan een Citroen C6 zal duurder zijn dan een vergelijkbare schade aan een C1 als plaatwerk moet worden vervangen. Koop gewoon de auto die je leuk vindt en maak je geen zorgen om eventueel schadeherstel.

Aangezien Toyota inmiddels één van de grootste (zoniet de grootste) autoverkoper in Europa is, mede omdat Japanse auto's (terecht of niet) de naam hebben betrouwnaar te zijn, zou ik me niet echt zorgen maken over beschikbaarheid van garages en reserveonderdelen.

De inruilwaarde is na 2 jaar al een pak lager dan bij een europese auto. Onderdelen kunnen wel eens duurder zijn. En het veerconfort is niet noodzakelijk aangenaam te noemen bij een aantal kleinere modellen. Kwalitatief zijn ze doorgaans wel beter.(Toyota,Huyndai, Honda, Suzuki, etc) Qua prijs zitten ze doorgaans ook iets te hoog vergeleken met een europeaan. Dat was ooit anders.

Europese auto's zijn over het algemeen beter in kwaliteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100