Veel vocht in de auto, waar kan dat aan liggen?

Ik heb een Vw Polo 6r bj 2011 en de voorruit is altijd erg beslagen en pas na 1,5 km. Rijden wordt het zicht wat beter. Rubbers zijn allemaal nog prima geen scheurtjes. De voorruit en de achterruit rechts dus het raam waar nog iemand kan zitten en de achterraam precies de lijn waar de ruitenwisser zit zijn beslagen en als alles zo goed als weg is dan blijft achter passagierskant nog een heel klein beetje vocht zitten. Heb eerder al eens schimmelplekjes op de achterbank gehad en op de vloermatten achter maar die zijn niet vochtig en zijn na goed schoonmaken ook niet meer teruggekomen. Nu heb ik de interieur filter al goed schoongemaakt en alles goed nagekeken maar kan niks vinden. Lees verder wel dat het aan de airco kan liggen dat de afvoer verstopt zit maar waar zit de aircoafvoer dan precies? Onder de moterkap of onder de auto? Vochtvreter helpt ook niet gaat wel vol water zitten maar nog steeds veel condens op de ramen. Zou het graag opgelost willen hebben omdat de auto nog maar 4 jaar oud is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb hetzelfde probleem. Ikzelf vind het niet heel hinderlijk. Ik heb wel eens mijn raam met glassex en papier schoongemaakt van binnen. Daardoor verdween het redelijk snel en zag het raam er ook niet meer zo vies uit van binnen.

Je kan je kijken of er geen lek is in de auto (door roest, slechte rubbers,..). Vraag aan je garagist of de auto nog goed afsluit rondom. Je hebt ook luchtuitlaatkleppen in de auto (meestal achteraan) die ervoor zorgen dat de overdruk (als je 2 deuren tegelijk dichtgooit) weg kan. Als deze niet meer goed zitten willen deze ook wel eens vocht binnenlaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100